Bådelauget Udsigten
Viemose Skov
Dette kunne læses i vores blad da vi fik jollen vi i dag kalder
"Vålsejollen"


LAUGETS NYERHVERVELSE

Her er en lille historie om vores nye båd. I 1967 flytter Arne Holmboe ind i "Betty's Hus".
Arne er ivrig fisker og jæger.

"Betty's Hus", som ligger lige bag diget ved Nylandsmose i det nordvestlige hjørne af Dybsø fjord, er et perfekt sted for en, som går på jagt og især vil gerne spise frisk fangede fisk. For at Arne kunne dyrke denne fritids syssel skulle han skaffe sig en båd.
Han kører ned til Vålse på Nord Falster, hvor slæbebådskipper, bonde og bådebygger Lauritz Andersen lever.

Arne fortæller Lauritz, at han vil gerne have sig en røgte pram til fritids fiskeri på fjorden. Den slags havde Lauritz bygget mange af, så det kunne lade sig gøre for det runde sum af 3.000 kr.(hvis Arne er rigtig!). Det var vistnok i forsommeren 1969, at Lauritz kom kørende med den jollebyggede pram på fjorten fod.

Arne flytter, men prammen bliver ved fjorden. Den bliver overtaget af John Smidt, som bor i et gammelt vindmøllehus, du ved, en af dem med spåner op ad siden. Den ligger lidt længere henne af diget fra "Betty's Hus". Senere bliver prammen afleveret videre til en glaskunstner ved navn Per Lütken, som udøvede sin kunst på Holmegårds Glasværk. Da Per dør, magter hans enke Charlotte Lütken ikke at vedligeholde og bruge båden. Så træder dyrlæge Bent Fugl til og passer prammen i et par år. Han syntes, at hvis prammen skulle kunne nyde sit otium, så skulle der nye folk til.

Bent Fugl kontakter Kalvehave Veteranbådelaug, som besigtiger båden og når frem til, at når den ikke går for sejl, var det ikke noget for dem. Formanden Bjarne taler med Stephen nede på havnen og spørger, om det måske var noget for os. Det lange og korte af resten er, at Tage, Harald og Stephen møder op Søndag d. 12 November hos Bent Fugl til fire (en til hver) kolde bajere - dem fra Skælskør. Turen forsætter ned til fjorden og inden aften ligger den "ny" båd foran værftet.

Det er meningen, at den skal ligge ved vores bådebro og udover fiskeri skal den give os bedre mulighed for at kom ud til de både, der ligger på svaj.

Her i vinteren 2003 ligge Vålsejolle i vores skur og trænger til en kærlig hånd.


Tilbage      Bådene      Forsiden