Bådelauget Udsigten
Viemose Skov
Katunga
Jollen "Katunga" blev født 1970/71 i Fakse Ladeplads.

Bygmesteren var tømrer Mogens Nielsen, som anvendte skabeloner fremstillet af bådebygger Bo Henriksen, som sikkert har anvendt de skabeloner, som Å. Borberg, Fakse Ladeplads anvendte. Borberg er kendt i hele amtet for sit fremragende bådeværft.

Den er bygget uden dam, men må alligevel betegnes som en mindre fiskejolle med motor. Den er ret velbevaret og står blank i klædningen, hvilket er usædvanligt, idet både af denne type var malede.

Den tidligere ejer, Arne Nielsen, solgte den til Sydsjællands Museum/naturvejlederne Kari Hald og Flemming Alrune fra Præstø.

Bådelauget "Udsigten" har indvilliget i at overtage båden og vedligeholde den, og den vil blive anbragt i Feddet Havn til brug for naturvejlederne, som vil sejle med interesserede gæster.

Bådelaugets medlemmer har selvfølgelig også mulighed for at sejle med "Katunga", blot de meddeler det i forvejen. "Katunga" vil ligge i Feddet Havn fra Maj til September og tage vinterophold ved værftet i Viemoseskoven.

"Katunga" skulle oprindelig have heddet Katinka, men naturvejlederne syntes, at motorlyden sagde - ka-tun-ga-, og derved blev det.

Den officielle overdragelse til bådelauget "Udsigten" vil ske den 5. august 2006 i forbindelse med bådelaugets 10 års jubilæum, som holdes ved værftet i Viemoseskoven.
Alle er velkomne.
Bådelauget har nu i alt 9 både, nogle sejlende og nogle under restaurering, men alle er historisk dokumenterede og relateret til kystnært fiskeri i Storstrøms Amt.

Katunga Tages op af Fed-havnen
Katunga Tages op af Fed-havnen

Katunga ved Udsigten
Katunga ved Udsigten

Katunga ved Udsigten
Katunga ved Udsigten


Tilbage      Forsiden