Bådelauget Udsigten
Viemose Skov
Maritime Force Lab i Lyngby
Et indblik i en forskningsverden -

Vi var inviteret til et besøg på Maritime Force Lab i Lyngby. Det var Kent's søn Hans, der havde arrangeret det. Vi var 9 deltagere og fik en utrolig spændende oplevelse. Først så vi tegnestuen, hvor man udviklede skibsskrog på computeren, derefter var vi nede at se mega-fræsere, som ifølge computerprogrammerne fræsede skibsskrogene, nogle op til 3 mtr. lange, ud af massive træklodser. Disse skibsskrog skulle derpå efterprøves i store vandbassiner med bølgemaskiner.

Men ikke nok med det, vi så også afdelingen med vindtunneler, hvor man afprøver f.eks. broer, om de kan modstå orkaner. Her var miniaturemodeller af alt muligt, Farøbroen, Øresundsbroen, tårne, hegn, overdækninger, kort sagt alt, hvad der kan påvirkes af vind.

Vi endte i simulatoren, hvor vi i den ene skulle sejle en supertanker ind i Københavns Havn, og vi ville gerne have den ind i Nyhavn. Det kunne nu ikke lade sig gøre, derimod påsejlede vi Knippelsbro.

Derefter kom vi ned simulator 2, hvor Ove Juhl fik kommandoen på en meget stor fragtbåd, som skulle lægges til kaj i inderhavnen i Venedig. Det klarede han flot. Vi andre stod og gyngede i benene, når skibet rullede. Det er meget virkelighedstro.

Hans skal have megen tak for en spændende oplevelse, som i øvrigt er den sidste af Laugets vinterprogram, vi ses til efteråret - husk at møde op!

Barner


Frokost i det grønne ved Fortunen


Frokost i det grønne ved Fortunen


Tilbage      Forsiden