Bådelauget Udsigten
Viemose Skov
Lørdag 22. aug. 2009 Havde vi besøg af, hvad vi troede var nordmænd, men som i virkeligheden kom fra Lolland. De ville gerne se og høre om vores værft og vores både og hvordan vi arbejdede. Vi lavede en rundvisning og holdt et foredrag som så mange gange før.

Men det interessante var deres rejseform. Det var en alternativ rejse- og ferieform til søs, som praktisk taget ingen begrænsninger havde. Deres både var små, ca. samme længde som en kajak, bredere og med ruf. 2 voksne og 2 børn kunne snildt overnatte, bådene kunne løbe lige op på stranden og de havde alt med, hvad de havde brug for. Deres marchhastighed kunne være helt op til 15 knob ved hjælp af en lille påhængsmotor, så de kunne komme vidt omkring i løbet af kort tid.

Vi havde fået at vide, at der kom 15 både, og vi tænkte, at det er der overhovedet ikke plads til ved bådebroen. Men de lagde til henne ved fiskerne, alle sammen, der er et lille stykke med sand. Alle kom tørskoede i land, havde sig en hyggelig frokost på græsset, de blev vist rundt på værftet og så vores både. De var meget interesserede i, hvad vi havde gang i og kunne tænke sig at komme igen. Hvis du vil vide mere om denne rejse- og ferieform, så har de en fyldestgørende hjemmeside på dette link:
www.oeernesmopa.dk


Tilbage      Forsiden